Mobil Sağlık Hizmetleri


Akciğer Grafisi, Laboratuvar Tetkikleri, Odyometri ve Solunum Fonksiyon Testi

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi sağlığı taramaları için akciğer grafilerinin Dünya Çalışma Örgütü (ILO) normlarına göre 35×35 cm veya daha büyük boyutlarda olmasını şart koşmaktadır. Röntgenler teknisyenler tarafından çekilir ve radyologlar tarafından değerlendirilir. Ayrıca, işyeri hekimlerinin önereceği ek laboratuvar tetkikleri, işitme testi (odyometri) ve solunum fonksiyon testleri düzenli olarak yapılmalıdır.


Ek Laboratuvar Tetkikleri:

Kan sayımı (Hemogram)
Tam İdrar Tahlili (T.İ.T)
İdrarda/kanda toluen, fenol, valin mandalik asit, hippurik asit
Toksikolojik tetkikler
İdrarda/kanda kurşun
Karaciğer fonksiyon testleri (SGOT (AST), SGPT (ALT), Gamma-GT, LDH)
Böbrek fonksiyon testleri (Üre, Kreatinin, Ürik asit)
Serolojik tetkikler (Anti HBs, HBsAg, Anti HCV, HIV 1+2, Diğer Hepatit Markerleri)

Odyometri:

Gürültülü ortamların işitme kaybına yol açıp açmadığını değerlendirmek için yapılır. Mobil araçlardaki ses izolasyonlu kabinlerde odyometristler tarafından gerçekleştirilir, KBB uzmanı tarafından raporlandırılır.

Solunum Fonksiyon Testi (SFT):

Solunum yollarının ve akciğerlerin gaz, toz, duman ve kimyasal maddelere karşı tepkilerini ölçer. Test, Göğüs ve Astım Hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilir.

 

OSGB Hizmeti


İşletmelere, çalışanların güvenliği ve sağlığı için mevzuata uygun risk değerlendirmesi, iş güvenliği eğitimi, acil durum planları ve işyeri hekimliği gibi hizmetler sağlar. OSGB'nin amacı, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirmek, güvenli bir çalışma ortamı oluşturmaktır.

İş Yeri Hekimi


İş yeri hekimi, çalışanların işe giriş muayeneleri, periyodik sağlık kontrolleri, meslek hastalıklarının takibi ve sağlık eğitimi gibi görevleri üstlenir. Amacı, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleyerek, çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlamaktır.

İş Güvenliği Uzmanı


İş güvenliği uzmanı, işletmedeki olası tehlikeleri belirleyerek, çalışanlarla değerlendirmeler yapar ve bu tehlikelerle ilgili işvereni bilgilendirir. Aynı zamanda işyeri hekimi ile birlikte, çalışanları karşılaşabilecekleri riskler ve bu risklere karşı alınacak önlemler hakkında eğitir.

İSG Eğitimleri


İşverenler, çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini düzenli olarak vermek zorundadır; bu eğitimlerin sıklığı iş yerinin tehlike sınıfına bağlıdır. OSGB'ler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sunar.

Saha incelemesi ve fiyat talebi için;