İlkyardım Eğitimi


Temel İlk Yardım Eğitimi, kaza veya acil sağlık durumlarında, sağlık ekipleri gelene kadar kişinin mevcut imkanlarla, tıbbi ekipman ve ilaç kullanmadan müdahale yapmasını öğretir. Eğitimin amacı, doğru ve hızlı müdahalelerle hayat kurtarmak ve durumun kötüleşmesini önlemektir.


Eğitim İçeriği
- Genel İlk Yardım Bilgileri
- Olay Yeri ve Hastanın/Yaralının Değerlendirilmesi
- Temel Yaşam Desteği (Kalp masajı, suni teneffüs)
- Kanamalar, Yanıklar, Donmalar, Sıcak Çarpması
- Kırık, Çıkık ve Burkulmalar
- Zehirlenme, Hayvan Isırması ve Boğulmalarda İlk Yardım
- Bilinç Bozuklukları ve Yabancı Cisim Kaçması
- Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri

 

OSGB Hizmeti


İşletmelere, çalışanların güvenliği ve sağlığı için mevzuata uygun risk değerlendirmesi, iş güvenliği eğitimi, acil durum planları ve işyeri hekimliği gibi hizmetler sağlar. OSGB'nin amacı, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirmek, güvenli bir çalışma ortamı oluşturmaktır.

İş Yeri Hekimi


İş yeri hekimi, çalışanların işe giriş muayeneleri, periyodik sağlık kontrolleri, meslek hastalıklarının takibi ve sağlık eğitimi gibi görevleri üstlenir. Amacı, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleyerek, çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlamaktır.

İş Güvenliği Uzmanı


İş güvenliği uzmanı, işletmedeki olası tehlikeleri belirleyerek, çalışanlarla değerlendirmeler yapar ve bu tehlikelerle ilgili işvereni bilgilendirir. Aynı zamanda işyeri hekimi ile birlikte, çalışanları karşılaşabilecekleri riskler ve bu risklere karşı alınacak önlemler hakkında eğitir.

İSG Eğitimleri


İşverenler, çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini düzenli olarak vermek zorundadır; bu eğitimlerin sıklığı iş yerinin tehlike sınıfına bağlıdır. OSGB'ler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sunar.

Saha incelemesi ve fiyat talebi için;