Acil Durum Eylem Planı


30 Haziran 2012 tarihinde yayımlanan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre, tüm işverenler, işyerlerinde acil durumlara karşı eylem planları hazırlamak veya hazırlatmakla yükümlüdür. Bu planlar, yangın, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan patlamalar, ilk yardım gerektiren durumlar, doğal afetler ve sabotaj gibi olayları içerecek şekilde oluşturulmalıdır.


İşyerlerinin tehlike sınıfına göre gerekli tedbirleri alarak arama-kurtarma, tahliye, yangınla mücadele gibi konularda eğitimli destek elemanları görevlendirir. Ayrıca her işyerine özgü olarak hazırlanan planlar, işyeri kroki, acil durum ekipmanlarının yerleri, kaçış yolları ve ilk yardım malzemeleri gibi bilgileri de içerir.

 

OSGB Hizmeti


İşletmelere, çalışanların güvenliği ve sağlığı için mevzuata uygun risk değerlendirmesi, iş güvenliği eğitimi, acil durum planları ve işyeri hekimliği gibi hizmetler sağlar. OSGB'nin amacı, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirmek, güvenli bir çalışma ortamı oluşturmaktır.

İş Yeri Hekimi


İş yeri hekimi, çalışanların işe giriş muayeneleri, periyodik sağlık kontrolleri, meslek hastalıklarının takibi ve sağlık eğitimi gibi görevleri üstlenir. Amacı, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleyerek, çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlamaktır.

İş Güvenliği Uzmanı


İş güvenliği uzmanı, işletmedeki olası tehlikeleri belirleyerek, çalışanlarla değerlendirmeler yapar ve bu tehlikelerle ilgili işvereni bilgilendirir. Aynı zamanda işyeri hekimi ile birlikte, çalışanları karşılaşabilecekleri riskler ve bu risklere karşı alınacak önlemler hakkında eğitir.

İSG Eğitimleri


İşverenler, çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini düzenli olarak vermek zorundadır; bu eğitimlerin sıklığı iş yerinin tehlike sınıfına bağlıdır. OSGB'ler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sunar.

Saha incelemesi ve fiyat talebi için;